| Kontakt

Počinje XI Regionalna Konferencija o katastru i infrastrukturi prostornih podataka

Datum objave: 29.05.2018 | Autor: UZN

Ispis Štampaj stranicu


Počinje XI Regionalna Konferencija o katastru i infrastrukturi prostornih podataka


U organizaciji  Uprave za nekretnine, ovogodišnje zasijedanje Regionalne konferencije o katastru i infrastrukturi prostornih podataka biće održano u hotelu Splendid u Bečićima. Od 29. do 31. maja ove godine, Crna Gora biće domaćin  predstavnicima  članica  katastarsko - kartografskih institucija regiona: Albanije, Federacije Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Republike Srpske, Slovenije, Srbije i Crne Gore, kao i predstavnke Geodetske Uprave Bugarske. Konferenciji će  prisustvovati  i predstavnici: privatnog sektora, geodetskih društava, komora i predstavnici univerziteta, a gosti konferencije su   predstavnici geodetskih uprava Švedske, Norveške, Holandije, kao i predstavnici EuroGeographics-a, UN-GGIM-a (UN  Global Geospatial Information Management) i CLGE-a (Council of European Geodetic Surveyors), gosti iz Japana (japanska agencija za medjunarodnu saradnju)

Program je defisinan kroz sesije, a biće predstavljeni postignuti rezultati u procesu ubrzanja registracije nepokretnosti, uspostavljanju evidencije katastra nepokretnosti, poboljšanju uslova rada i pružanja usluga

 Međunarodnom  saradnjom u kontinuitetu, Uprava  za nekretnine bilježi odličan rezultat u broju  realizovanih projekata koji su  od velikog značaja za javni i privatni sektor Crne Gore. U tom smislu, posebna tema u okviru sesija I panela biće uspjeh u  realizaciji regionalnih projekata koji su inicirani na prethodnim  regionalim  konferencijama  kao i razgovori s predstavnicima donatora u vezi s nastavkom dosadašnjih projekata  u sektoru zemljišne administracije. 

Tradicionalno uspješna regionalna saradnja omogućila je da danas imamo geostratešku cjelinu Zapadnog balkana, čiji cilj je implementacija  tekovina savremene tehnologije iz oblasti infrastrukture prostornih podataka.

Ovdje mozete preuzeti agendu