| Kontakt

Stručni sertifikati službenicima Uprave za nekretnine

Datum objave: 03.01.2018 | Autor: UZN

Ispis Štampaj stranicu


Direktor Uprave za nekretnine Dragan Kovačević, uručio je stručne sertifikate sedmorici službenika Uprave koji su, u okviru Instituta ovlašćenih procjenjivača Crne Gore (IOPCG), uspješno završili višemjesečnu teorijsku edukaciju i praktičnu obuku za primjenu najnovijh Evropskih standarda za procjenu vrijednosti nekretnina.

 

U svom obraćanju, Kovačević je istakao da permanentna edukacija, a u tom kontekstu posebno inoviranje znanja radnika Uprave, predstavlja rezultat dugoročne planske aktivnosti Uprave u cilju stalnog osposobljavanja za izvršavanje njene društvene uloge na savremenom internacionalnom nivou. „Osposobljenost naših stručnjaka za praktičnu primjenu oficijelnih evropskih standarda za oblast procjene vrijednosti nekretnina neposredno nakon njihovog usvajanja, rezultat je naše potpune posvećenosti da kvalitetom svog rada aktivno doprinosimo ukupnom razvoju Crne Gore i ostvarenju njenih aspiracija za što skorije integrisanje u EU. Na tom fonu, ovo je važan događaj za Upravu, a vjerujem i novi impuls intenziviranju naše saradnje sa ovim Institutom i svim drugim naučnim i stručnim institucijama, u  obostranom interesu.“

 

Svečanost je održana 23. decembra, u Edukativnom centru IOPCG u Podgorici, u okviru tradicionalnih „Prednovogodišnjih razgovora“, koji su, u radnom dijelu, svake godine posvećeni nekoj od najaktuelnijih tema u ovoj oblasti. Ove godine, u fokusu pažnje su bili najnoviji standardi EVS 6 koji se odnose na Automatizovane modele procjene vrijednosti nekretnina i smjernica EVGN 11 koji se odnose na način i uslove primjene ovog standarda.